A sütik szeretnek a kedvedben járni: igyekeznek minél kényelmesebbé tenni a böngészésedet. Az "elfogadom" gombra kattintva elfogadhatod a használatukat, a "Beállítások  módosítása" feliratra kattintva pedig beállíthatod, hogy milyen sütiket szeretnél engedélyezni.
Menü

Használt számítógépek olcsón: valóság vagy ámítás?

Ha azt látod, hogy használt számítógépek olcsón beszerezhetőek, akkor mi az, ami először eszedbe jut? Félelem, kételyek, aggodalom, cinizmus? Egyik reakció sem lenne meglepő, pláne hogy a köztudatban megannyi előítélet él a használt konstrukciókkal szemben. Miközben a valóságban ezek a sztereotípiák nem állják meg a helyüket, így a téma újradefiniálásra szorul. Amit mi örömmel meg is teszünk.

A használt számítógépek olcsón nem csupán egy jól hangzó reklámszlogen

Mit jelent az, hogy „használt”, és hogy „olcsó”? Ha ez a két sarkalatos pont a helyére kerül, akkor tisztává válik a még homályos kép. Nézzük meg mit mond a közvélekedés e 2 fogalomról, azaz miről árulkodnak az előítéletek? A használt egyenlő mindennel, ami használhatatlan, elfáradt, elvásott, leharcolt és tulajdonképpen egyetlen hajszál választja el a kidobástól. Az olcsóval pedig tuti, hogy valami nincsen rendben, mert az lehetetlen, hogy a minőség meg a kedvező ár egy lapon szerepeljenek. Na, ennyit arról, hogy mik azok a sztereotípiák, amik eltörlésre szorulnak. Mert igen, akadt idő, amikor a használt, mint jelző egyértelműen degradáló jelentéssel bírt, és igen, minden bizonnyal akadnak olyan üzelmek, ahol az olcsó átverést takar. De nem itt és nem most.

Az újradefiniálás valahogyan így néz ki:

A használt egyet jelent a felújítottal. A hitelességről a garanciaidő gondoskodik. Az olcsó pedig pénztárcabarát árakat rejt, abban a viszonyítási közegben, ahol a csúcsértéket az új gépek képviselik a sokszor csillagos eget súroló költségeikkel. A használt számítógépek olcsón tehát olyan felújított apparátusok, amik figyelemre méltó anyagi munícióval szerezhetőek be, kockázatok és „mellékhatások” nélkül. Sőt, akár olyan csomagot is választhatsz, amiben monitor is található, így aztán egy komplett gépparkkal gazdagíthatod az életedet.

A használt számítógépek olcsón kis teherbírásra teremtettek?

Nem feltétlenül. A palettában gamer PC-ket is találhatsz, amelyeknek a teljesítménye nehezen lekörözhető. De természetesen mindennapi, irodai feladatok elvégzésére alkalmas modellek közül is válogathatsz. Az egyedi igények a mérvadóak.