A sütik szeretnek a kedvedben járni: igyekeznek minél kényelmesebbé tenni a böngészésedet. Az "elfogadom" gombra kattintva elfogadhatod a használatukat, a "Beállítások  módosítása" feliratra kattintva pedig beállíthatod, hogy milyen sütiket szeretnél engedélyezni.
Menü

Eladó használt laptopot keresel? Ezekre azért figyelj oda.

 

Az, hogy eladó használt laptopot keresel, még nem jelenti azt, hogy csak a rossz minőségű, “tuti hogy van valami baja” gépek közül kell majd válogatnod. Mégis hogy tudnánk rá egy év garanciát adni, ha nem győződnénk meg arról előtte, hogy mindegyik üzemképes, s problémamentesen ki tudja szolgálni a különféle felhasználói igényeket.

 

Gondold át, hogy mit szeretnél:

  • Ha gyors gépet akarsz, figyelj arra, hogy legyen benne megfelelő mennyiségű RAM, illetve arra is, hogy a processzorja is bírja majd a kiképzést.
  • Ha sokat szoktál játszani, érdemes olyan modellt választanod, ami kifejezetten gamer laptop, mert annak a videókártyája sokkal jobb minőségű, mint egy klasszikus irodai laptopnak.
  • Ha csak azt nézed, hogy mennyibe kerül, nem biztos, hogy jól fogsz választani, mert böngészéshez elég egy egyszerű modell, ami árban csak töredéke egy gamer laptopnak.
  • Ha dokkolóval szeretnéd majd használni, figyelj arra, hogy a két eszköz kompatibilis legyen egymással.
  • Ha sokat szoktál képeket és / vagy videókat szerkeszteni, érdemes legalább Full HD monitorral rendelkező modellt választanod, de persze itt se feledkezz meg a gyors processzorról.

 

Az eladó használt laptopok árai között miért van gyakran háromszoros árbeli különbség?

Azt hihetnénk, hogy a huszonvalahány ezres laptopokkal valami gond van, pedig nincs, csak régi modellek, és nincs bennük annyi funkció, amit ki lehetne használni.

De ezeket is elviszik, tudod miért? Mert aki tényleg csak gépelésre vagy egyszerű böngészsére, olvasásra használja, annak tökéletes. Ki sem használná azt a rengeteg funkciót, amit mondjuk egy gamer laptopba préselnek bele a gyártók. Akkor miért fizetne többet?

Tehát az olcsó laptop nem azért olcsó, mert valami baja van, hanem mert nem lehet olyan sok dologra használni, mint egy nemrég legyártott laptopot.

A felsőbb kategóriás eladó használt laptopok között pedig szintén sértetlen modellek találhatóak, hiszen átvizsgáljuk őket, mert garanciát vállalnunk rájuk. Ezekben már van wifi webkamera, bluetooth, Full HD képernyőjük van, illetve Core i5 processzorral biztosítják a gördülékeny kiszolgálást.